Doneren

Kloostermuseum Aduard (Aduard)

OmschrijvingIn het kloostermuseum Aduard wordt het verhaal verteld van wat ooit het grootste klooster van Noordwest Europa was. In de periode van 1192-1594 hebben de monniken van het klooster een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de omgeving van de stad Groningen. Naast het algemene verhaal over de geschiedenis van het klooster wordt elk jaar door middel van een thema-expositie aandacht besteed aan één van de aspecten van de rijke geschiedenis van het klooster. Op 1 april had de expositie van 2020 \"Van Schrijfplankje tot Schoolbord\" over het onderwijs in Stad en Ommeland van start moeten gaan.
BedreigingHet museum moet grotendeels bestaan van de inkomsten in de periode april-oktober, omdat dan de thema-expositie is geopend en in die periode ruim 95% van de bezoekers binnenkomen. Dat betekent dat we met elke maand sluiting bijna 14% van onze inkomsten (entree, horecainkomsten en winkelverkoop) mislopen.
AdresHofstraat 45
Postcode9831RB
VestigingsplaatsAduard
ProvincieGroningen
TegenprestatieBij een gift van €10,- ontvangt u een bon voor gratis toegang + koffie/thee met koek/cake, in te wisselen zodra het museum weer open is.
KVK-nummer41012996
ANBI-nummerANBI
805223794
Websitewww.kloostermuseumaduard.nl
SBI-Code91.02.1 [Musea]
Non-profit organisatie
Uitsluitend vrijwilligers